MALLORCA – DECLARACIÓ EN SUPORT A LES LLUITES PER LA LLIBERTAT ALS DIFERENTS PAÏSOS DEL NORD D’ÀFRICA I DE L’ORIENT MITJÀ, I CONTRA LA GUERRA A LÍBIA

Inicialment, aquest va ser l’objectiu de la convocatòria, i dins el marc d’interessos de les entitats convocants, davant la guerra desfermada a Líbia, amb els atacs dels països occidentals i de l’OTAN, amb la participació activa de l’exèrcit espanyol, i la implicació i conseqüències que tot això suposa, volem transmetre, de manera immediata, als nostres governants, als polítics que donen suport a l’agressió i també a l’opinió pública el següent:

 

 1. Consideram aquesta operació d’agressió imperialista com un acte de guerra que cerca controlar els recursos de gas i petroli libis i llençar un missatge a tots els pobles de la zona perquè aturin les seves revoltes contra la tirania.

 2. Denumciam:

  • L’actitud dels PSOE, del PP i dels altres partits que han donat suport a l’operació que ens estan ficant de nou en una guerra colonial, per apropiar-se dels recursos energètics i per assegurar el seu ordre internacional en la zona.

  • La hipocresia de les potències occidentals atacant ara a Líbia, quan tots ells, fins ahir mateix, han rebut el dictador Gadafi com un aliat, han tancat acords comercials i energètics conjunts, han engreixat els seus comptes bancaris i li han venut les armes que ara utilitza per defensar la continuïtat del seu règim.

  • Que les potencies occidentals, l’OTAN i l’ONU permetin, de manera còmplice, entre d’altres conflictes arreu del món des de fa dècades, la tragèdia dels pobles palestí i saharià i que no hagin mogut un sol dit per aturar l’ocupació dels seus països i els crims dels règims israelià i marroquí. Especialment patètica és la posició de l’ONU, que permet que ambdós règims violin sistemàticament les seves resolucions.

  • L’ús de les bases espanyoles de Rota i Morón per aquest nou atac.

 3. Exigim:

  • A les potències occidentals aturar els bombardeigs de manera immediata, agressions il·legals que van molt més enllà a la imposició de la “zona d’exclusió aèria”.

  • El desmantellament de les bases espanyoles de Rota i Morón, l’aturada de la participació de les màquines de guerra de l’estat espanyol en el conflicte, així com també la sortida de l’estat espanyol de l’OTAN.

  • La devolució de la fortuna de Gadafi, de la seva família i dels seus amics al poble Libi, i que sigui aquest poble el que agafi les regnes del seu destí, després de més de quaranta anys de dictadura.

  • El cessament de manera immediata de la venda d’armes a països que violin els drets humans, així com també la dedicació dels recursos que es tuden en la indústria militar cap a finalitats socials, sobretot i especialment, en una conjuntura d’atur desfermat i empobriment de la població provocada per una crisi que es fa pagar a les classes més desfavorides, als aturats, als pensionistes i a les persones dependents.

  • L’enviament immediat d’ajuda humanitària a la gran massa de refugiats que fugen dels conflictes de la zona, com una mena d’indemnització cap a aquests pobles que pateixen aquests negocis bruts; i que s’activi una política de pau, amb justícia social i sense armes, integral i sense exclusions de gènere ni de cap tipus. Només un ajut polític sense intenció d’ingerència pot ser útil per a tancar el conflicte.

 

Per tot això, demanam amb totes les nostres forces un futur, per a nosaltres i per a les noves generacions, de llibertats individuals i col·lectives, amb una cultura de pau i de solucions justes i pacífiques dels conflictes, en un entorn social de convivència i respecte, de solidaritat entre tots els països del món, i en harmonia amb la protecció de la naturalesa i la viabilitat del propi planeta. Per això abominam de la guerra i de tots els qui fan negocis bruts amb ella

 

NI DICTADURES, NI IMPERIALISME

SOLIDARITAT AMB ELS POBLES EN LLUITA

NO A LA GUERRA

 

Concentració dissabte dia 9 d’abril de 2011, a les 18 hores,

a la Font de les Tortugues de Palma

 

Convoca: Assemblea de Moviments Socials de Mallorca

 

S’adhereixen: ATTAC, CGT, En Lluita, EU, FÒRUM CIUTADÀ, FRENTE AMPLIO, g.j.r.JC, LUCHA DE CLASES (CMI), PCE, PCPE-CJC; REVOLTA GLOBAL; SEPC, STEI-i, UCXR

Puedes enviarnos tus comentarios y opiniones sobre este u otro artículo a: [email protected]

Para conocer más de “Lucha de Clases”, entra a este enlace

Si puedes hacer una donación para ayudarnos a mantener nuestra actividad pulsa aquí