Mallorca: Assemblea oberta d’estudiants divendres 12 d’abril

palma asamblea estudiantes

Aquestes reformes també tenen una orientació  discriminatòria amb les llengües de les nacionalitats històriques que pateixen una opressió cultural. Les arts i les humanitats son uns continguts a retallar per al govern,  ja que no tenen una gran demanda en el mercat i afavoreixen el pensament crític.

Mentre que es retalla l’ensenyament i s’aprofundeix la privatització, s’està premiant a les escoles de l’OPUS DEI, que segreguen els alumnes per sexe, també s’elimina el poder decisori del consell escolar i més òrgans democràtics de l’ensenyament.  A més, cal sumar els atacs suplementaris del govern Bauzà a la llengua pròpia, així com la llei de símbols, el projecte de convivència, etc… que són atacs frontals a la democràcia educativa.

I no només és un atac contra l’ensenyament públic, sinó contra el conjunt dels treballadors i els nostres drets. Començant per les condicions laborals, prestacions d’atur, retallades i privatitzacions en la sanitat, educació, serveis socials, s’han carregat la llei de dependència, mentrestant la sagnia de l´atur creix per damunt del 26% amb un atur juvenil per damunt del 55% i la pobresa que no atura de pujar.

És un sistema criminal d´acumulació pervers anomenat capitalisme, la seva lògica és el que duu endavant tota aquesta sèrie d’atacs, per tant, no queda altre, que lluitar per tots i cada un dels nostres drets a la vegada que apostem per un model de societat diferent capaç de planificar l’economia en benefici dels treballadors i estudiants. La dreta del PP continua i aprofundeix tots aquests atacs als nostres drets i empra cada cop més repressió per mirar d’atemorir-nos per a que no lluitem, mentrestant, es dedica a aplicar les polítiques imposades per la troika (U.E, B.C.E y FMI) i ens exprimeix per salvar als banquers i grans capitalistes i per pagar fins el darrer cèntim del “deute” a la banca que hem rescatat amb doblers públics i que ha aconseguit grans beneficis gràcies a la bombolla immobiliària.

La mobilització creix per tot arreu amb mobilitzacions disperses i sectorials o bé generals però delimitades en el temps. I l’ensenyament, no podia ser menys!

Que ha passat del 13 al 20 de març?

El professorat de les illes ha convocat dues jornades de vagues el 13 y el 20 de març. Mentrestant el Sindicat d’estudiants dels Països Catalans (SEPC), ha convocat dues vagues estudiantils els mateixos dies però que s’han concretat en mobilitzacions separades. A més, la Plataforma d´estudiants de les Illes Balears (PEIB) ha afegit la data del 14 de març per fer més pressió.

Des de l’associació d’estudiants d’esquerres, (AEE), que va néixer  durant el primer trimestre del curs i treballem com un comitè promotor cap a la constitució de una eina unitària i permanent del moviment estudiantil, hem recolzat activament totes aquestes mobilitzacions, però també hem pogut constatar la manca d’unitat, malgrat les coincidències d’objectius. Aquesta manca d’unitat no ha ajudat a que les mobilitzacions poguessin ser un èxit després de la llarga interrupció de les mobilitzacions des de les vagues d´octubre i la vaga general de novembre, fins la mobilització del 5 de febrer i aquestes del mes de març. 

Fem balanç per seguir endavant!

Per tant, creiem que es hora de reunir-nos tots per fer balanç del que hem fet fins ara i establir entre tots un pla de lluita unitari, que sobre la base de la unitat d´acció per objectius comuns, pugui donar una passa endavant, per poder aturar la LOMQE d’en Wert, la pujada de taxes a la universitat, les retallades, els atacs a la llengua i als drets democràtics de professors i estudiants.

El comitè promotor de l´associació d´estudiants d´esquerres també col·labora per impulsar la Plataforma d´estudiants de les Illes Balears, en la qual ens agradaria que s’afegís també el SEPC. I en cas de que no fos possible, establir una altra via de coordinació entre tots, que inclogui PEIB, SEPC, AEE, i les diverses assemblees i/o associacions d’estudiants d’instituts i universitats que han sorgit.

A l’espera de que la PEIB convoquí la reunió d´estudiants que està preparant amb cura i bona feina, hem decidit obrir la nostra propera assemblea a la participació de tots aquells estudiants i organitzacions que vulguin participar per seguir organitzant-nos i fer un balanç que enriqueixi els debats que haurem de tenir amb el PEIB i la resta del moviment estudiantil, del professorat, etc, per continuar la lluita. L’assemblea tindrà lloc el dia 12  a les 17:00 al  Ateneu Popular, Carrer Ausiàs March, 5C.

En tot aquest procés les organitzacions i associacions estudiantils podem i hem de fer les propostes que creim més adients, però sobretot, hem de lluitar per donar veu i vot als estudiants a les seves assemblees generals d´estudiants, per a que elegeixin els seus propis comitès de vaga o de lluita i perquè es coordinin democràticament a organismes més amples a les illes i a tot l’estat, per aturar tots els atacs a l’ensenyament que es fan des de les illes, des del govern central i des de la troika.

Organitza’t i lluita!

Puedes enviarnos tus comentarios y opiniones sobre este u otro artículo a: [email protected]

Para conocer más de “Lucha de Clases”, entra a este enlace

Si puedes hacer una donación para ayudarnos a mantener nuestra actividad pulsa aquí